Näin rakennamme kotisivut Websterillä

Websterin käyttäjä pystyy perehdytyksen jälkeen tekemään itse päivityksiä ja muokkaamaan kotisivujen ominaisuuksia.

Websteri-sivuston rakentaminen alkaa tarpeiden määrittelyllä. Tämä tehdään yhdessä asiakkaan ja Unionimedian Websteri-tiimin kanssa. Mihin tarpeeseen sivut tulevat? Kenelle ne on suunnattu? Mitä toimintoja niissä on oltava?

Tarpeiden määrittämisen jälkeen Unionimedia esittää asiakkaalle vaihtoehtoisia ehdotuksia julkaisupohjaksi eli WordPress-teemaksi. Teema toimii runkona, jonka sisälle asiakkaan Websteri-sivut rakennetaan.

Oikean pohjan valinta on tärkeää

Teeman valinta on tärkeä vaihe. Valitun teeman sisällä Websteriä voidaan helposti muuttaa ja muokata sen osia lukemattomin eri tavoin, mutta teeman vaihtaminen valmiiseen julkaisuun on paljon suurempi työ.

Kun teema on valittu, valitaan sivuille käynnistysvaiheessa haluttavat lisäosat. Vaihtoehtojen kirjo on hyvin suuri: lisäosia ovat esimerkiksi some-liitännät, keskustelualustat, lukijaäänestykset, verkkokauppa, video- ja äänisoittimet jne.

Kerro meille, millaisen toiminnon haluat kotisivuillesi – siihen löytyy hyvin todennäköisesti valmis lisäosa.

Mallisivusto testataan ensin

Kun Websterin toiminnot on valittu, Unionimedia rakentaa mallisivut eli dummyn. Se on Unionimedian testisivulla toimiva oikea verkkosivusto, joka sisältää halutun graafisen ilmeen ja julkaisuun valitut toiminnot. Mallisaitilla myös testataan käytännössä sivujen eri ominaisuuksien toimivuus ja yhteensopivuus.

Kun mallisivut on hyväksytty, on aika perustaa oikea Websteri-sivusto. Websteri voidaan perustaa mille tahansa internet-palvelimelle, mutta suosittelemme yhteistyökumppanimme WP-Palvelu Oy:n palvelimia. WP-Palvelu on WordPress-sivustoihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa huippuluokan palvelintilan ja tietoturvan. Palvelintila kuuluu Websterin edulliseen vuosihintaan.

Kun sivusto on toiminnassa, järjestetään asiakkaan pääkäyttäjille noin puolen päivän mittainen perehdytyskoulutus. Sen jälkeen he pystyvät itsenäisesti lisäämään esimerkiksi artikkeleita, kuvia ja videoita sekä hallinnoimaan kommentteja. Ja kun herää tarve lisätukeen, se kuuluu kolmen kuukauden ajan maksutta Websteri-tilaukseen.